Aspecte privind compensarea muncii suplimentare, a muncii în zilele de repaus săptămânal și a muncii în zilele de sărbătoare legală

Numărul 6 Anul 2018
Revista Numărul 6 Anul 2018

ABSTRACT

Compensation of overtime, of work on week-ends and of work on legal holidays generates practical difficulties. Moreover, employers face situations when the employees perform overtime on week-ends, on legal holidays or on days which are at the same time on week-ends and on legal holidays. Our article aims at clarifying the manners to be observed by employers in order to compensate the employees’ work in these situations.

Keywords:

overtime, work on week-ends, work on legal holidays, free time, addition to salary.

REZUMAT

Compensarea muncii suplimentare, a muncii în zilele de repaus săptămânal și a muncii în zilele de sărbătoare legală creează uneori dificultăți în practică. În plus, angajatorii se confruntă cu situații în care salariații prestează muncă suplimentară în zilele de repaus săptămânal, în zile de sărbătoare legală sau în zile care sunt în același timp zile de repaus săptămânal și zile de sărbătoare legală. Prin acest articol, ne propunem să clarificăm modalitățile în care angajatorii ar trebui să compenseze munca salariaților în astfel de situații.

Legislaţie relevantă: C. muncii, art. 120-124, art. 137-138 și art. 139-142
Cuvinte cheie:
Citește articolul complet în platforma de documentare juridică Sintact.ro! Solicită un cont demo gratuit completând formularul de mai jos:

Articole similare